ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Προσφορά υπηρεσίας ίσον απλήρωτη εργασία»

Εικόνα του άρθρου «Προσφορά υπηρεσίας ίσον απλήρωτη εργασία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2021, 13:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε το έγγραφο του διευθυντή Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στο οποίο γίνεται αναφορά σε «προσφορά υπηρεσίας γιατρών στο κέντρο εμβολιασμού».

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, η ΟΕΝΓΕ, επικαλούμενη και προφορική ενημέρωση, κάνει λόγο για «επιβεβαίωση εξαναγκασμού σε απλήρωτη εργασία» ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών.

Η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι τα νοσοκομεία πρέπει να απεμπλακούν από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, τον οποίο πρέπει να αναλάβουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

«Μέχρι να γίνει αυτό, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε εξαναγκασμούς και εκβιασμούς σε ειδικευόμενους σε βάρος της εκπαίδευσής τους. Επίσης, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε για κανένα λόγο τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη υπερεργασία η οποία παρουσιάζεται ως εθελοντική προσφορά υπηρεσίας» τονίζεται.

Επισημαίνεται δε ότι οι γιατροί που εμπλέκονται στον εμβολιασμό και καλύπτουν την απογευματινή βάρδια των εμβολιαστικών κέντρων, θα πρέπει να αποζημιώνονται εφημεριακά για τις ώρες που εργάζονται πέραν του τακτικού ωραρίου.

 «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ‘διεκπεραιώσει’ το εμβολιαστικό σχέδιο χωρίς κόστος, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον για την ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το ήδη υπάρχον εξουθενωμένο προσωπικό το οποίο μάλιστα εξαναγκάζει σε απλήρωτη εθελοντική εργασία» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας ότι «ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία, εκτός των άλλων, αποτελεί ποινικό αδίκημα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back