Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 12-02-2019, 12:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στα Γιάννενα επισκέφθηκε ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκε με τον Στάθη Παπακίτσο, περιφερειακό διευθυντή Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Παπακίτσος ενημέρωσε τον κ. Στέφο για την κατάσταση που επικρατεί.

«Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, η αδήλωτη εργασία από το 19% μειώθηκε κάτω από το 10%,  καθώς με στοχευμένη και προγραμματισμένη δράση γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται κυρώσεις» αναφέρει ο κ. Στέφος στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει ότι «η χρήση της τεχνολογίας αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα για τη διενέργεια των ελέγχων».

Ο κ. Παπακίτσος ανέφερε ακόμα ότι την τελευταία διετία το ΣΕΠΕ έχει ενισχυθεί πανελλαδικά, ενώ με την κινητικότητα των εργαζομένων θα αυξηθεί το προσωπικό της υπηρεσίας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Ενημέρωσε, επίσης, το βουλευτή για τη σύσταση των δύο νέων τμημάτων σε Ηγουμενίτσα και Γρεβενά και ότι σύντομα, θα ανακοινωθούν μέτρα  για τους εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού και ειδικότερα για τους διανομείς.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα