Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προς πώληση το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Εικόνα του άρθρου Προς πώληση το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018, 13:16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση. Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο μέχρι και 11.000 πόδια, ενώ η διαδικασία μετατροπής του από αυτοκίνητο σε ελικόπτερο διαρκεί 10 λεπτά. Κοστίζει 500.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει μια επόμενη έκδοση «Liberty Sport Edition» η οποία θα κοστίζει 200.000 ευρώ φθηνότερα ήτοι 300.000 ευρώ.



Το ιπτάμενο αυτοκίνητο, που παρουσιάζεται στο 88ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κατασκεύασε η ολλανδική εταιρία PAL-V και έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από πελάτες που θα το χρησιμοποιήσουν σε χώρες σε όλες τις ηπείρους.

«Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, μπορείς να οδηγήσεις, μπορείς να πετάξεις υπακούοντας στους κανονισμούς, είναι πιστοποιημένο για να πετά και να οδηγείται» τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος πτητικής εκπαίδευσης Τζορτζ Τίλσεν.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σε πρώτη φάση και τις προδιαγραφές του ιπτάμενου αυτοκινήτου. «Πετάει με ταχύτητα 180χλμ/ώρα και μετά έχεις μια αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ οδηγείται με ταχύτητα μέχρι και 160χλμ/ώρα και μπορείς να διανύσεις απόσταση 1300 χιλιομέτρων με ένα ρεζερβουάρ. Είναι ένα gyrocopter και όχι ένα ελικόπτερο. 



Πολλές φορές νομίζουν ότι είναι ελικόπτερο, αλλά είναι gyrocopter που είναι πολύ σταθερό και έτσι είναι ένα πολύ σταθερό αεροσκάφος, πολύ εύκολο στην εκμάθηση» επισήμανε ο υπεύθυνος Πτητικής Εκπαίδευσης.

Τέλος, διαχώρισε τις δύο εκδόσεις επισημαίνοντας πως «υπάρχουν 90 περιορισμένης έκδοσης αυτοκίνητα που έχουν τιμή 500.000 ευρώ και εκείνα που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά θα κοστίζουν 300.000 ευρώ. Έχουμε ήδη πουλήσει 100 και οι πελάτες μας είναι από όλο τον κόσμο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back