Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προς απόφαση για το ΚΕΘΕΑ ο Δήμος

Εικόνα του άρθρου Προς απόφαση για το ΚΕΘΕΑ ο Δήμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2019, 20:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα της κατάργησης της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων. Παρά την προσπάθεια του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ να συμβιβάσει τις απόψεις σε μια απόφαση-ψήφισμα, φάνηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες, οι οποίες εκφράστηκαν ευθέως ή… πλαγίως. Πάντως, η απόφαση θα καταληχθεί μετά το τέλος της συνεδρίασης, από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Σάββα Χριστοφορίδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος παρουσίασε το θέμα και τις επιπτώσεις, από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ.

Ο Θωμάς Μπέγκας (Ενότητα Πολιτών) είπε πως «στο ΚΕΘΕΑ δεν υπήρξε ποτέ καπνός κακοδιοίκησης. Είναι τραγική η αντίληψη της κυβέρνησης». Τη θέση του ΚΕΘΕΑ στηρίζει και η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή», η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση, διαφωνώντας με άλλο ζήτημα, σχετικά με τη λειτουργία του συμβουλίου.

Η Όλυ Τσουμάνη (Λαϊκή Συσπείρωση), είπε μεταξύ άλλων ότι «εμείς βάζουμε ζήτημα κατά της ναρκοκουλτούρας και υπέρ του στεγνού προγράμματος» του ΚΕΘΕΑ, το οποίο είναι όντως στο στόχαστρο.

Ο Χρήστος Πατσούρας (Αριστερή Παρέμβαση) τόνισε ότι το ΚΕΘΕΑ «έχει δώσει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και στις οικογένειές του με βάση το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του. Το κυβερνητικό πραξικόπημα θα επιφέρει αλλαγές με καταστρεπτικές επιπτώσεις».

Όλες αυτές οι παρατάξεις, είτε έχουν εκδώσει ανακοινώσεις υπέρ του ΚΕΘΕΑ, είτε πήραν μέρος στην προ ημερών κινητοποίηση.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις, που δεν έχουν πάρει θέση δημόσια, είτε προσπάθησαν να το αποφύγουν, είτε έκαναν ερωτήσεις που περισσότερο μοιάζουν ως υπεκφυγές στην παρούσα φάση.

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» θεώρησε ότι «το συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο» και ο εκπρόσωπός της Φίλιππος Ευαγγέλου ζήτησε να παραπεμφθεί σε διαπαραξιακή, ενώ ο Νίκος Γκόντας (δημοτική αρχή-Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία) ζήτησε να μάθει πώς γίνεται σήμερα η διαδικασία για την επιλογή της διοίκησης. Το ίδιο ρώτησε και ο Άρης Μπαρτζώκας (δημοτική αρχή-Γιάννενα τώρα), ο οποίος πρόσθεσε και… αντιπαράδειγμα, από την εκλογή των πανεπιστημιακών. Ερωτήσεις επίσης σχετικά με τη θητεία της διοίκησης και αν αλλάζουν τα μέλη, έκανε και ο Μάκης Χρυσοστόμου, από την Ενότητα Πολιτών.

Αναμένεται το ψήφισμα που θα εκδώσει το σώμα, όπως αυτό θα προκύψει από τη διαπαραταξιακή επιτροπή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back