Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προληπτική αστυνομοκρατία»

Εικόνα του άρθρου «Προληπτική αστυνομοκρατία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2019, 18:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κυβερνητική πρεμούρα για «κατάργηση ασύλου» προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη, στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής. Η αναπληρώτρια τομεάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ περί «αδυναμιών της αστυνομίας να εφαρμόσει τη διάταξη που προτείνει η κυβέρνηση για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την εξομοίωσή του με τον κοινό δημόσιο χώρο».

Για τη Νομική Πατρών, τόνισε πως το επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας ότι ο κλάδος είναι κορεσμένος «αντιτίθεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες νέοι επιλέγουν να σπουδάσουν νομικά σε χώρες του εξωτερικού».

Η πρώην υφυπουργός τόνισε ακόμα ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υιοθετείτε το δικό μας σύνθημα, δηλαδή να καταστεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση από λύση ανάγκης σε συνειδητή επιλογή. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς αντί να καταργήσουμε ειδικότητες και να θέσουμε 2.500 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, προχωρήσαμε σε μια χωρίς προηγούμενο μεταρρύθμιση που πραγματικά κατέστησε την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε ισότιμη επιλογή».

Τέλος, ρώτησε την υπουργό Νίκη Κεραμέως για τις προθέσεις της σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς, καθώς στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή προβλέπεται η αύξηση κατά 24,5 εκατ. ευρώ πέραν του τακτικού προϋπολογισμού και του ΕΣΠΑ, για την κάλυψη αναγκών σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back