Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόγραμμα αντι-covid: Πληρωμές 12 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής

Εικόνα του άρθρου Πρόγραμμα αντι-covid: Πληρωμές 12 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2021, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιχορήγησης, που επλήγησαν από τον Covid-19, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», έχουν καταβληθεί σε δικαιούχους τα 12 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 46,5 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό αυξήθηκε από 45 εκατ. ευρώ (όπως προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη) στα 46,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αποφασίσει  να ανακοινώσει τα οριστικά αποτελέσματα, χωρίς να περιμένει τι θα γίνει με τις ενστάσεις. Τότε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε δεσμευτεί ότι θα δοθεί ένα ακόμη εκατομμύριο για την κάλυψη των επιχειρήσεων που δικαιωθούν κατά τη διαδικασία των ενστάσεων. Το ένα εκατομμύριο έγινε τελικά ενάμισι εκατομμύριο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Θ. Κορωναίου, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα καταβληθεί η επιχορήγηση στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, με την υποσημείωση ότι το 30% της εγκριθείσας ενίσχυσης θα παρακρατηθεί για φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές (όταν αυτές υπάρχουν).

Έκανε δε γνωστό ότι από τις 4000 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, αίτημα πληρωμής έχουν κάνει μέχρι στιγμής 3200. Από τις 3200 επιχειρήσεις, έχει τελειώσει ο αρχικός έλεγχος για τις 2.500, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν πάρει την επιχορήγηση.

Όσον αφορά τις ενστάσεις, σύμφωνα με τα όσα είπε ο περιφερειάρχης, έχουν γίνει αποδεκτές οι 119. Πρόσθεσε δε ότι τα αποτελέσματα των ενστάσεων πρόκειται να ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back