Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προειδοποίηση για κινητοποιήσεις στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Προειδοποίηση για κινητοποιήσεις στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2017, 17:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ομόφωνα κατά της απόφασης που εξαιρεί τους κατοίκους του Ζαγορίου από τα δωρεάν διόδια, τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Ο Δήμος αποφάσισε να «αντιδράσει δυναμικά με κάθε πρόσφορο μέσο μη εξαιρουμένων και των κινητοποιήσεων» εάν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Σπύρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, καθώς επίσης και οι Χρίστος Σπίρτζης και Γιώργος Δέδες στο υπουργείο Υποδομών δεσμεύτηκαν ότι «υπήρξε παράλειψη και το λάθος θα διορθωθεί με την έκδοση συμπληρωματικής ΚΥΑ» η οποία, όμως ακόμη δεν εκδόθηκε. Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία μέσω της προσφυγής που κατατέθηκε από το Δήμο Ζαγορίου (προσέφυγαν επίσης η Περιφέρεια και ο Δήμος Μετσόβου) στο ΣτΕ  για να μην εφαρμοστεί η ΚΥΑ για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Παμβώτιδας, αλλά να εφαρμοστεί αναλογική χρέωση με ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής, μαζί με αίτηση αναστολής, αλλά ακόμη δεν έχει συζητηθεί.

Σε άλλα θέματα, για τους υδρογονάνθρακες θα γίνει ημερίδα ενημέρωσης σε νέα ημερομηνία (ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε), ενώ έγινε ενημέρωση ότι εκκρεμεί αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση 350.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back