Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν την επίσκεψη στο νοσοκομείο, rapid test αλλού

Εικόνα του άρθρου Πριν την επίσκεψη στο νοσοκομείο, rapid test αλλού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 18:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τώρα, όποιος επισκεπτόταν τα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων είτε ως συνοδός ασθενούς είτε επειδή είχε ο ίδιος κάποιο ραντεβού στα εξωτερικά ή απογευματινά ιατρεία, έκανε rapid test για covid-19 επιτόπου.

Η εύλογη αυτή τακτική που ακολουθήθηκε τόσους μήνες και η οποία αποτελούσε, ώς έναν βαθμό, ένα μέτρο θωράκισης του υγειονομικού συστήματος, αλλάζει. Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) δεν θα υπάρχουν πια στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων.

Το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ανακοίνωσε ήδη ότι από 22 Απριλίου, οι πολίτες που προτίθενται να το επισκεφθούν (συνοδοί, εισαγωγές, προγραμματισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία κ.λπ.) –με εξαίρεση, φυσικά, τα έκτακτα περιστατικά-, θα πρέπει να προσέρχονται για rapid test έως 48 ώρες πριν την επίσκεψή τους είτε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων είτε στο αρχοντικό Πυρσινέλλα (Αραβαντινού και Παπαδοπούλου). Τα δύο αυτά σημεία είναι τα σταθερά σημεία των ΚΟΜΥ για rapid test, όπως ορίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Το γιατί άλλαξαν τα πράγματα, με εντολή του ΕΟΔΥ όπως λέγεται, δεν είναι σαφές.

Ανάλογη ανακοίνωση αναμένεται πάντως και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Λίγη ώρα αργότερα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστές και τις εξαιρέσεις ασθενών για rapid test εντός του νοσοκομείου. Διαβάστε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back