Oikonomou pisoi

Πρέβεζα: επιτροπή για τα 200 χρόνια από το ‘21

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2020, 16:32

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821 στην Πρέβεζα παίρνουν ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρωγός» και η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρεβέζης.

Οι τρεις σύλλογοι προχώρησαν στη συγκρότηση οργανωτική επιτροπή. Σε αυτήν συμμετέχουν: Κατσίμπρας  Ευάγγελος-ελεύθερος επαγγελματίας, Λαμπρακούλης Γεώργιος-σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Νταλαμάγκα Λαμπρινή-συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Κόρου Αναστασία Τάσσα-συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Τζούρου Βικτωρία-χημικός μηχανικός, πρώην γενική διευθύντρια Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας, Παπανικολάου Ευάγγελος-αρχιτέκτων μηχανικός, Αναστασόπουλος Ανδρέας-πολιτικός μηχανικός, Μπεϊντάρη Ιωάννα-δικηγόρος, Τσεντσερής Μιχάλης-ψυχολόγος, Παπαδόπουλος Ιωάννης-εκπαιδευτικός, Κεραμιδόγλου Θανάσης-ανώτερος αξιωματικός Π.Α. Ε.Α., Γιώτης Ιωάννης-αξιωματικός Ελληνικού Στρατού, Γουρζή Αθηνά-συνταξιούχος καθηγήτρια αγγλικών, Γκάνα Έλλη-ελεύθερη επαγγελματίας, Κοντονάσιου Ευγενία-καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας, Βλάχος Σταύρος-συνταξιούχος μηχανικός ΔΕΗ, και Τζίμα Κυριακή-πολιτικός μηχανικός.

«Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι να προβάλουμε για πρώτη φορά σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο τα επιτεύγματα των Ηρώων που προέρχονται από την περιοχή μας, να αναδείξουμε την πόλη της Πρέβεζας ως ένα ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό και να θυμίσουμε στην τοπική κοινωνία τη στενή μας σχέση με τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εκδηλώσεις, όπως υπογραμμίζεται, θα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back