Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 10-12-2017, 09:30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρότι ο ΠΑΣ και η Λαμία έχουν ζωή που ξεπερνάει τις πέντε δεκαετίες, η πορεία τους ήταν σχεδόν πάντα παράλληλη, με κάποια κοινά σημεία, όχι όμως κατά κύριο λόγο αγωνιστικά. Πρώτο, η ονομασία, καθώς μοιράζονται το ίδιο πρόθεμα «ΠΑΣ». Φυσικά, ως ΠΑΣ έχει καταχωρηθεί μια ομάδα, ωστόσο και η Λαμία, που ως «Αθλητικός Σύλλογος Λαμία» ιδρύθηκε δύο χρόνια πριν από τον ΠΑΣ, πλέον φέρει το ίδιο πρόθεμα.

Παρότι στα πρώτα τους χρόνια και οι δύο ομάδες έπαιζαν στη Β’ εθνική, δεν συναντήθηκαν ποτέ λόγω της διάρθρωσης των ομίλων. Στην πορεία ο ΠΑΣ προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία, ενώ η Λαμία παρέμεινε στις μικρές κατηγορίες, φτάνοντας μέχρι και τη Δ’, με έναν υποβιβασμό για απόπειρα δωροδοκίας το 1972, ενώ έπρεπε να φτάσει ο… 21ος αιώνας για να παίξουν σε επίσημα ματς πρωταθλήματος. Στις 31 Οκτωβρίου του 2004 λοιπόν, ο ΠΑΣ υποδέχθηκε τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, όπου τελικά… συναντήθηκαν. Ο ΠΑΣ επικράτησε άνετα με 4-1, με γκολ των Κάκου, Ολιβέιρα που έβαλε δύο, και Καούνου. Την επόμενη χρονιά, ο ΠΑΣ αντιμετώπισε ξανά τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» σε ένα σκληρό αγώνα, στον ο οποίο ο γηπεδούχος κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς μόλις στο 88ο λεπτό με τον Τάτση.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων τότε, ήταν οι εξής:

ΠΑΣ: Τόλιος, Ντάσιος (74’ Γεωργιάδης), Κατερίνης, Σίνγκπο, Τσιγιάννης, Τάτσης, Μάγγος, Ολιβέϊρα (56’ Τζάνης), Καντιμοίρης (69’ Κρόνχαρντ), Μπελά, Βιλανάκης.

ΛΑΜΙΑ: Καραναστάσης, Σαλαμάνοφ, Τσιανάκας (90’ Μελίσσης), Παπαπέσιος, Μαγκαφίνης, Τόγιας, Χουλιάρας, Νάκας, Ψυχογιός, Επίσκοπος (82’ Ανωγειανάκης), Καπτίεφ (90’ Μουράτοβιτς).

Φέτος όμως, είναι η δεύτερη φορά που θα παίξουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Το καλοκαίρι έπαιξαν φιλικό στο Καρπενήσι, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Η προϊστορία στους "Ζωσιμάδες":

2005-2006 1-0

2004-2005 4-1


FcTables.com
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα