Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πράσινο φως» για το έργο του βιολογικού καθαρισμού

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο φως» για το έργο του βιολογικού καθαρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 20:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ  και της προσωρινής αναδόχου εταιρίας «Μεσόγειος» για το σημαντικό έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το σχέδιο της σύμβασης είχε σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στις αρχές Οκτωβρίου..

«Πρόκειται για μια απόφαση ‘σταθμό’ όχι για τη ΔΕΥΑΙ αλλά για ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών αφού οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες αναμένεται μα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης διετίας, θα λύσουν οριστικώς το χρονίζον πρόβλημα της επεξεργασίας λυμάτων της πόλης μας. Η ΔΕΥΑΙ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 19.680.000 ευρώ, να υλοποιηθεί χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη (η οποία έρχεται και σε μια περίοδο που η ΔΕΥΑΙ χρειάζεται να βελτιώσει την εικόνα της στην τοπική κοινωνία…).

Η ανάδειξη της εταιρίας «Μεσόγειος» ως προσωρινής αναδόχου του έργου είχε γίνει σε συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ τον Ιανουάριο του 2020, μετά την ξαφνική αποχώρηση της κοινοπραξίας «Άκτωρ-Ηλέκτωρ» η οποία είχε αναδειχθεί προσωρινή ανάδοχος τον Αύγουστο του 2019. Η «Μεσόγειος» έχει δώσει οικονομική προσφορά 17,9 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

Η υπόθεση του έργου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού ήταν ανοιχτή από το 2012. Ο διαγωνισμός είχε γίνει τον Μάρτιο του 2013 με το σύστημα της μελέτης-κατασκευής. Μια διαγωνιστική διαδικασία με αρκετά στάδια, αλλά και πολλές προσφυγές.

Μετά τις εξελίξεις με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΔΕΥΑΙ βρίσκεται πια μπροστά στην πρόκληση της υλοποίησης του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back