Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πότε τελειώνουν οι «κρίσιμες μέρες»;

Εικόνα του άρθρου Πότε τελειώνουν οι «κρίσιμες μέρες»;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2020, 11:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πόλη ζει σε παράξενους ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά τη «χρησματική» δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, για το πόσο κοντά ή μακριά είναι από την «κατάσταση 4» στον πανδημικό χάρτη.

Η χτεσινή αποτύπωση με τα λιγότερα, εδώ και δύο βδομάδες κρούσματα, δημιούργησε μια επιφανειακή αισιοδοξία, ωστόσο η κατάσταση στις υγειονομικές δομές αλλά και γενικότερα στη χώρα, με την εξάπλωση της πανδημίας, δεν επιτρέπει αριθμητικές εκτιμήσεις και χαρές, καθώς δεν είναι μακριά οι μέρες που η Ήπειρος διαφημιζόταν, για τουριστικούς λόγους, ως «covid free περιοχή».

Οι υγειονομικοί λένε και ξαναλένε ότι η κατάσταση, ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι απόλυτα οριακή και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι εντονότατοι στην πόλη, τόσο στην εστίαση, όσο και στους περαστικούς, πεζούς, αλλά και εποχούμενους (ειδικά οι συστάσεις για μάσκα στους μοτοσικλετιστές, είναι συχνές).

Τα κλεισίματα και πρόστιμα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Το σωματείο «Παμβώτις» κάνει κριτική στο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ για δηλώσεις του, σχετικά με την «κατάσταση που ξέφυγε» και τις ευθύνες τις εστίασης. Οι εστιάτορες-ιδιοκτήτες μπαρ θεωρούν ότι ο δήμαρχος στοχοποιεί τον κλάδο και ρίχνουν την ευθύνη «εκεί που κανένας επαγγελματίας δεν έχει κάποια ευθύνη»:

«Ξεχνάει ο κ. Δήμαρχος πως η –αδιάλειπτα και πολύ καλά ελεγχόμενη- εστίαση αρχίζει να κατεβάζει ρολά από τις 23:00 κάθε βράδυ για να προλαβαίνει να κλείνει στις 00:00 όπως ορίζει η ΚΥΑ; Τι συμβαίνει στην πόλη αμέσως μετά, γνωρίζει;Μήπως το πρόβλημα, όπως έχουμε δει και σε άλλες πόλεις, ξεκινά όταν κλείνει η 'ιχνηλατήσιμη’ εστίαση και αρχίζουν οι ανεξέλεγκτες βόλτες και συγχρωτισμοί εκεί όπου κανένας επαγγελματίας δεν έχει κάποια ευθύνη, καθιστώντας την οποιαδήποτε ιχνηλάτηση αδύνατη;».

Επίσης το σωματείο σημειώνει ότι το αλκοόλ πωλείται και στα σούπερ μάρκετ. 

«Μήπως να ψάξει αλλού τις εστίες κορονοϊού ο κ. δήμαρχος κι όχι στην ‘εύκολη’ εστίαση; Πόσο βάρος ακόμα, πιστεύετε κ. Δήμαρχε πως μπορούμε να αντέξουμε;» καταλήγει το σωματείο.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση που κάνει σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών που βρίσκονται στα Γιάννενα και ότι αυτός έχει μειωθεί δραστικά, λόγω πανδημίας.  Ο κλάδος περιμένει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο και την ανακοίνωση των «εξεδικευμένων μέτρων στήριξης» από τον Δήμο, τα οποία ήδη έχουν καθυστερήσει.

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos D.
Στην εκδήλωση της Φιλαρμονικής το καλοκαίρι και ενώ ήταν σαφές από τους διοργανωτές ότι το κοινό θα πρέπει να φοράει μάσκα κατά την προσέλευση με τρόμο είχα διαπιστώσει ότι ο δήμαρχος με τη συνοδεία του κ. Ζωγράφου και μίας κυρίας προσηλθαν χωρίς μασκα. Όταν ζήτησα το λογο μου ειπανε "ε, ειναι ο δήμαρχος". Τώρα μας κουνάει το δάχτυλο και μας στοχοποιεί ότι οι πολίτες φταίνε. Έλεος πια! Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Ελισάφ, ο οποίος οφείλει να παραιτηθεί άμεσα καθώς εξαιτίας του τα Γιάννενα είναι μια πόλη βρώμικη, σκοτεινή και πλέον ιογενής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back