Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πότε έπαιρναν περισσότερα οι Περιφέρειες;

Εικόνα του άρθρου Πότε έπαιρναν περισσότερα οι Περιφέρειες;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2019, 11:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια… διαφωνία για το πότε έπαιρναν περισσότερα χρήματα οι Περιφέρειες, φέρνει στο φως το News247.

Στη διαφωνία πρωταγωνιστεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών (Θεοδωρικάκος, Σταϊκούρας, Σκέρτσος, Σκυλακάκης και ο γ.γ. ΕΣΠΑ Σκάλκος), οι περιφερειάρχες ζήτησαν περισσότερα χρήματα για έργα.

Ο κ. Καχριμάνης φέρεται να είπε στην παρέμβασή του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε περισσότερα χρήματα στις Περιφέρειες και η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη:

«Πες μου στο χέρι πόσα πήρατε, όχι τι έγραφε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά στο χέρι τι πήρατε». Ο κ. Καχριμάνης απάντησε (πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα) ότι η χρηματοδότηση έφτασε το 30% των κονδυλίων και τελικά αποχώρησε από τη σύσκεψη. Ωστόσο το επεισόδιο έληξε, καθώς ο υπουργός τον πρόλαβε έξω από την αίθουσα και συζήτησε μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν προ λίγο καιρού τη μεταφορά του κλειστού του Ελληνικού (ενός από τα δύο) στα Γιάννενα, με τον υπουργό να φέρεται να έχει δώσει την υπόσχεσή του, σε συζήτηση που συμμετείχαν και άλλοι παράγοντες, πλην του κ. Καχριμάνη.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back