ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πόσοι πυροσβέστες πενταετούς μονιμοποιούνται

Εικόνα του άρθρου Πόσοι πυροσβέστες πενταετούς μονιμοποιούνται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2016, 19:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​Υπογράφηκε χτες η απόφαση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα. Εν ολίγοις, η απόφαση καλεί τους πυροσβέστες πενταετούς να υποβάλλουν αίτηση μονιμοποίησης, ξεκινώντας και έξι μήνες πριν το τέλος της θητείας τους, ενώ ορίζει και τον τρόπο επιλογής και κρίσης τους. Αυτό, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μονιμοποιηθούν όλοι, καθώς ορίζεται καθαρά πώς για να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό ή και να ανανεωθεί η θητεία τους, θα αποφασίσει το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. 

Σε επίπεδο αριθμών, εκτιμάται ότι δικαίωμα μονιμοποίησης έχουν περίπου 1.900 πυροσβέστες και άλλοι περίπου 1.700, έχουν δικαίωμα ανανέωσης θητείας.

Η κρίση του θα βασιστεί στις εκθέσεις ικανότητας των υποψηφίων (αξιολόγηση προσόντων, βαθμολογία εργατικότητας, υπηρεσιακής απόδοσης, πειθαρχικότητας, υγείας κ.λπ.). Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι πυροσβέστης πενταετούς που δεν έχει έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς», δεν εντάσσεται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, ούτε δύναται να ανανεωθεί η θητεία του. Το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών αποφαίνεται χωριστά για κάθε Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης. Αν η απόφαση του Συμβουλίου είναι αρνητική, αιτιολογείται και κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος δικαιούται μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία δέκα ημερών από την κοινοποίηση να ασκήσει προσφυγή στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back