Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πόσα ξέρουμε για την ομοιοπαθητική;

Εικόνα του άρθρου Πόσα ξέρουμε για την ομοιοπαθητική;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2016, 18:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Πόσα πραγματικά ξέρουμε για την ομοιοπαθητική; Τι ακριβώς είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; Ποια η θεραπευτική της προσέγγιση; Ερωτήματα που θα έχουν την ευκαιρία να απαντηθούν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Grand Serai. Ο τίτλος της είναι: "Ομοιοπαθητική ιατρική: Η ολιστική αντιμετώπιση της υγείας".  

Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η γιατρός-ομοιοπαθητικός Νατάσσα Νοβακίδου, ενώ θα παραστεί και η γιατρός-ομοιοπαθητικός, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Χαρά Βαρσακέλη. Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής με διευθυντή τον Καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα. Ο Γ. Βυθούλκας είναι ο άνθρωπος που κατέστησε την Ελλάδα κέντρο της παγκόσμιας ομοιοπαθητικής, με την ίδρυση της συγκεκριμένης Ακαδημίας στην Αλόννησο το 1995 η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση σπουδαστών Ιατρικής, γιατρών και άλλων ειδικοτήτων υγείας από όλον τον κόσμο. 

Η ομοιοπαθητική στην Ελλάδα, και όχι μόνο, έχει παθιασμένους φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισής της, οι εκφραστές της κλασικής ιατρικής αμφισβητούν τη συνεισφορά της. Ο σκεπτικισμός, αναμφίβολα, υπάρχει και επιτείνεται συνήθως από διαφόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν με ανήθικο τρόπο την ομοιοπαθητική φτάνοντας ακόμα και στα όρια του τσαρλατανισμού. Ωστόσο, οι φωνές εκείνων που εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πεδίο συνύπαρξης της συμβατικής ιατρικής με την ομοιοπαθητική ως μια συμπληρωτική θεραπευτική, όλο και πληθαίνουν. 

Σήμερα η ομοιοπαθητική ως διακριτό σύστημα θεραπευτικής μεθόδου αναγνωρίζεται θεσμικά σε πολλές χώρες, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι το Βέλγιο, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η Ελβετία, με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τις δαπάνες για ομοιοπαθητικά φάρμακα, ενώ παράλληλα εισέρχεται σε όλο και περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back