Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτική Προστασία: «Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά»

Εικόνα του άρθρου Πολιτική Προστασία: «Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2020, 18:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενώ τα Γιάννενα βιώνουν ήδη την επιδημική τους κρίση, η περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη προσπαθεί… να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Από αυτήν βέβαια δεν λείπει και πάλι η έκκληση προς πολίτες και επαγγελματίες για χρήση της μάσκας και των προβλεπόμενων μέτρων αντίστοιχα, «προκειμένου να μην οδηγηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 που θα σημάνει γενικό lockdown».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διασπορά του κορονοϊού «εξακολουθεί να είναι μεγάλη και ανησυχητική», με την Πολιτική Προστασία να επικεντρώνεται στα καταστήματα εστίασης αλλά και στους εργασιακούς χώρους με πολυάριθμο προσωπικό. Μάλιστα, η Πολιτική Προστασία σημειώνει ότι «δόθηκαν οδηγίες για εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους και λήψη πρόσθετων μέτρων σε επιχείρηση στην οποία εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό».

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα κάνουν «εκστρατεία» με rapid test σε ορεινές περιοχές του νομού  με το Μέτσοβο να προηγείται και να ακολουθούν Κόνιτσα, Δολιανά, Ζαγόρι κ.ά. Στο Μέτσοβο, τα rapid test θα γίνουν αύριο από τις 9.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Για έλεγχο μπορούν να προσέλθουν και κάτοικοι των άλλων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μετσόβου.

Η Πολιτική Προστασία, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη («σε συνέχεια των όσων είχαν συζητηθεί στην επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά» όπως σημειώνεται), καταθέτει και μια σειρά από οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν στην εστίαση και στους χώρους εργασίας.

Οι οδηγίες αυτές είναι:

-Οι εργαζόμενοι στον κλάδο εστίασης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να υποβάλλονται ανά  τακτά διαστήματα σε τεστ. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους επαγγελματίες του Μετσόβου να προσέλθουν αύριο στα τεστ που θα διενεργήσει ο ΕΟΔΥ.

2. Οι ιατροί εργασίας των επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, αλλά και να μεριμνούν για την τήρηση των προληπτικών μέτρων, συνδράμοντας και το έργο των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να αποτρέπεται η διασπορά του κορονοϊού εντός των εργασιακών χώρων.

3.  Πρέπει  να τηρείται σε απόλυτο βαθμό  το καθεστώς καραντίνας από όσους έχουν τεθεί σε αυτό.

4. H διενέργεια rapid test  θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένα εργαστήρια με υπεύθυνους γιατρούς, καθώς όσα τυχόν διενεργούνται σε άλλους χώρους δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back