Oikonomou pisoi

Ποιος θα ανοίγει τις πόρτες;

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2021, 01:51

Για δυσλειτουργίες στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον ποταμό Καλαμά αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα στις παρακαλάμιες περιοχές.

Επί της ουσίας, ο κ. Καχριμάνης εκτιμά ότι η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να είναι αυτή που θα αναλάβει τον πλήρη συντονισμό των δράσεων. Όπως είπε, σήμερα η Περιφέρεια είναι αρμόδια σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα ύδατα, οι Δασικές Υπηρεσίες για την απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν πληγεί από το μεταχρωματικό έλκος, ο ΓΟΕΒ για το άνοιγμα του θυροφράγματος της λίμνης Παμβώτιδας, ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά για το δέλτα του ποταμού.

Και βέβαια υπάρχει και το φράγμα της ΔΕΗ στο Ράγιο. Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει στη διάθεσή της εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος φορέας θα ανοίγει το θυρόφραγμα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. «Ό,τι ισχύει για τα άλλα ΥΗΕ, ισχύει κι εκεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να σταματά το εργοστάσιο και να ανοίγουν τα πάντα. Εμείς θα ζητήσουμε την τροποποίηση όλων αυτών και τον πλήρη  συντονισμό κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back