Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποιες «μειονεκτικές περιοχές» των Ιωαννίνων αποχαρακτηρίζονται

Εικόνα του άρθρου Ποιες «μειονεκτικές περιοχές» των Ιωαννίνων αποχαρακτηρίζονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2018, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Έγγραφο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη έστειλε ο Δήμος Ιωαννιτών για τις περιοχές που απεντάσσονται από τον κατάλογο των μειονεκτικών:  

Αμπελειά, Ανατολή, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καστρίτσα, Κατσικάς,  Κουτσελιό, Κρανούλα, Κρύα, Λογκάδες, Μπάφρα, Μπιζάνι, Νεοκαισάρεια, Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Πέραμα, Περίβλεπτος, Πλατανιά, Σταυράκι, Αμθιφέα.

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο δημοτικό συμβούλιο

Ο Δήμος στο έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί και στους βουλευτές Ιωαννίνων, εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τον επανακαθορισμό των περιοχών και την απένταξή τους. Επίσης, στέλνει το έγγραφο και σε φορείς και οργανισμούς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρη η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία βασίστηκε το σχέδιο απόφασης του υπουργείου, «ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων σχετικά μη την τεκμηρίωση της απώλειας του μειονεκτικού χαρακτήρα των 21 κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών».

Η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «ένα μείζον ζήτημα που αφορά τον αποκλεισμό χιλιάδων αγροτών σε εκατοντάδες χωριά σε όλη την Ελλάδα από τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα επόμενα 10 χρόνια».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back