Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποια είναι η κατάσταση στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»

Εικόνα του άρθρου Ποια είναι η κατάσταση στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2021, 10:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε σε ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα  «Νεομάρτυς Γεώργιος». Μέχρι στιγμής, στη Μονάδα υπάρχουν οκτώ κρούσματα.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Κέντρο, χτες, παραμονή Πρωτοχρονιάς η διοίκηση σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε μοριακά τεστ και τεστ αντιγόνων στους 70 ωφελούμενους και στους 100 υπαλλήλους, μετά τη διαπίστωση ενός θετικού δείγματος σε ωφελούμενο.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 60 υπάλληλοι αρνητικοί βάσει rapid test, 8 ωφελούμενοι θετικοί σε σύνολο 60 δειγμάτων μοριακών τεστ και όλοι οι υπάλληλοι αρνητικοί σε σύνολο 38 δειγμάτων μοριακών τεστ. Αναμένονται αύριο αποτελέσματα από 18 δείγματα μοριακών τεστ υπαλλήλων και 10 ωφελούμενων.

«Η διοίκηση εργάζεται συστηματικά για τον περιορισμό του ιού στη Μονάδα με απολυμάνσεις, δημιουργία ειδικών χώρων για τα θετικά περιστατικά, άλλων χώρων για τα ύποπτα που θέλουν ακόμη παρακολούθηση και άλλων για όσους ωφελούμενους αναμένονται αποτελέσματα, ενώ έχει ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων» τονίζεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Τσολάκη.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως των αρνητικών δειγμάτων, «οφείλουν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό ακόμη και ως προς τους οικείους τους, προκειμένου να ξαναελεγχθούν το επόμενο διάστημα και να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα».

Από τους 8 ωφελούμενους με κορονοϊό, οι έξι είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους προς το παρόν, ενώ οι άλλοι δύο εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα.

«Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους μας και προσωπική υπευθυνότητα για να μην υπάρξει διασπορά το επόμενο διάστημα, μέχρι να περάσει το διάστημα ασφαλείας που απαιτείται. Κανείς δεν επαναπαύεται» αναφέρεται τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back