Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πνευματικό Κέντρο: Με το βλέμμα στο 2021

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο: Με το βλέμμα στο 2021
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2020, 20:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών έκανε σήμερα έναν απολογισμό των δράσεών του, με αφορμή τον έναν χρόνο της θητείας της νέας διοίκησης κι έδωσε μια γεύση για το πολιτιστικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Για το 2021, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων περιμένει πολλά από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, ενώ προαναγγέλλει ότι το Castle Rock Festival θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Ο απολογισμός δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο. Ήταν περισσότερο μια καταγραφή των εκδηλώσεων που έγιναν. Κι αυτή η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου ακολούθησε παλιές συνταγές: φιλοξενία διάφορων εκδηλώσεων που ήρθαν κυρίως από Αθήνα, αξιοποίηση της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας όπως κι άλλων σχημάτων του Δημοτικού Ωδείου που έχουν το κοινό τους. Και βέβαια κάποιες αιγίδες σε σημαντικές δράσεις, όπως είναι το Soundtrope Festival.

Τι διαφορετικό υπήρχε αυτή τη χρονιά; Eν ολίγοις, πολλές ομιλίες για ειδικό κοινό και πολύ σινεμά (που όντως βρήκε μεγάλο κοινό). Το σινεμά αποτέλεσε και μια από τις δράσεις των συνεργασιών που ανέπτυξε παραπάνω η παρούσα διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου με διάφορες πρεσβείες.

Στον απολογισμό, τον οποίο έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονδίου και ο ειδικός συνεργάτης για τον πολιτισμό Χρήστος Παπαδόπουλος, το παρών έδωσε και η αναφορά στη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, όπως το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης. Η φετινή χρονιά ήταν όμως και μια χρονιά που για μεγάλο διάστημα δεν έγιναν πολιτιστικές δράσεις, λόγω της πανδημίας του covid-19, με το Πνευματικό Κέντρο να αλλάζει τον προγραμματισμό του.

Για τις συνεργασίες με πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες μίλησε ο κ. Ελισάφ κάνοντας λόγο για «ενδυνάμωση της εξωστρέφειας», ενώ έδωσε έμφαση σε αυτά που θα έρθουν, και δη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τις εκδηλώσεις να στοχεύουν «στην εμβάθυνση της σημασίας της Επανάστασης για την πόλη μας και του ρόλου των Ιωαννίνων στην προετοιμασία της εθνικής παλιγγενεσίας». «Φιλοδοξούμε το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να γίνει ένα σημείο επαφής μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διεθνή συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και πολλές συνεργασίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Ακονίδου παρουσίασε το πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο το οποίο περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ένα διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακίας. Παράλληλα λόγω και της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι σε όλες τις εκδηλώσεις ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο ειδικός συνεργάτης για θέματα πολιτισμού κ. Παπαδόπουλος ότι τη χρονιά αυτή, το Πνευματικό Κέντρο, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, «πέτυχε τον στόχο του… Αν και χρειάστηκε να προσαρμοστεί το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, το Πνευματικό Κέντρο έβαλε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back