Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλήρωσε αυτοκίνητο, δεν το πήρε ποτέ

Εικόνα του άρθρου Πλήρωσε αυτοκίνητο, δεν το πήρε ποτέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2021, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια γυναίκα αναζητάει η Ασφάλεια Ιωαννίνων, για απάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, η συγκεκριμένη θεωρείται υπεύθυνη για το περιστατικό με αγοραπωλησία αυτοκινήτου μέσω ίντερνετ, που δεν έγινε ποτέ, στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Μια υποψήφια αγοράστρια κατέθεσε 2.480 σε τραπεζικό λογαριασμό όπως συμφώνησε, χωρίς όμως ποτέ να πάρει το όχημα.

Τα στοιχεία της φερόμενης ως υπεύθυνης για την απάτη ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον  εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Με αφορμή το περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων, όπως για παράδειγμα ότι συχνά, όταν οι δράστες εμφανίζονται ως αγοραστές, υποβάλλουν ψευδείς βεβαιώσεις μεταφοράς εμβασμάτων ή όταν εμφανίζονται ως πωλητές, αποσπούν χρήματα χωρίς να δίνουν ποτέ το υποτιθέμενο προς πώληση όχημα.

Συχνά, οι δράστες αξιοποιούν υπεύθυνες δηλώσεις για μεταβίβαση οχήματος και τα μεταβιβάζουν στο όνομά τους, πουλώντας το αμέσως μετά.

Επίσης, ως πωλητές, χρησιμοποιούν ως δόλωμα πολύ μικρές τιμές αναλογικά με το προς πώληση όχημα και κατόπιν, παίρνουν τα ποσά προκαταβολής και εξαφανίζονται.

Συνήθως αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back