Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο: Υπό ανάπλαση

Εικόνα του άρθρου Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο: Υπό ανάπλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2021, 14:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή του Κάστρου, με αρχικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, προχώρησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου δίπλα από την κεντρική πύλη του Κάστρου.

Ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος γειτνιάζει με τα τείχη του Κάστρου –εκεί υπάρχει εξάλλου και ο πύργος του Θωμά- και χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για αναψυχή. Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο χώρος αυτός τμήμα της τουριστικής διαδρομής στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής.

«Από τη μελέτη που εκπονήθηκε δίνονται λύσεις για την ικανοποίηση όλων των παραμέτρων. Έτσι θα γίνει μία ήπια παρέμβαση που θα συνδέεται με τα μνημεία και επιπλέον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες και τους επισκέπτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και καθιστικά και θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.

«Στο Κάστρο έχουν δρομολογηθεί οι μεγάλες παρεμβάσεις για την μετατροπή του σε πάρκο πολιτισμού. Πρόκειται για τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και έχουν δημοπρατηθεί. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση που είναι μικρής κλίμακας, λύνονται τα προβλήματα σε έναν χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του Κάστρου και οφείλει να είναι ευπρεπισμένος και σε συνάφεια με το μνημείο. Αυτό θα πετύχουμε με το έργο που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back