ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πιο μαζικό «όχι» σε Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Εικόνα του άρθρου Πιο μαζικό «όχι» σε Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2021, 16:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια από τις μαζικότερες, δεδομένης της συγκυρίας, συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών, εκφράστηκε στα Γιάννενα η αντίθεση στο «αστυνομοσχέδιο» Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί, πολιτικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικές πρωτοβουλίες και σχήματα, καθώς επίσης και ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, το παρών έδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

Η συγκέντρωση έγινε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ελέω περιορισμού συναθροίσεων, πέρα από τις εκκλήσεις για αποστάσεις και λοιπά μέτρα προστασίας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν γενικά τυπική.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων είχε πάρει θέσει κατά του περιορισμού συναθροίσεων.

Το ίδιο και η Πρωτοβουλία «Όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια», η οποία τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Το δικαίωμα στη συλλογική διαμαρτυρία για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την δημόσια ζωή αποτελεί καταστατικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η εκμετάλλευση των υγειονομικών συνθηκών που γεννά η εξάπλωση της πανδημίας ώστε μια κυβέρνηση να νομοθετεί περιστέλλοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, ανοίγει έναν ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο για τη δημοκρατία. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η υγειονομική προστασία των πολιτών, ας αναστείλει τη συζήτηση για τον νόμο για τα πανεπιστήμια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενδιαφέρεται για τον δημοκρατικό διάλογο».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στις 17.30, υπάρχει νέα συγκέντρωση την οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, ΒΕΤ, ΠΤΝ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και ΠΤΔΕ, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back