ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το περιπετειώδες «Πάσχα στο χωριό»

Εικόνα του άρθρου Το περιπετειώδες «Πάσχα στο χωριό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2021, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το φετινό «Πάσχα στο χωριό»  εξελίσσεται με παράξενο τρόπο και πολλές διαστάσεις, από σοβαρές μέχρι αστείες.

Σοβαρές, γιατί η κυβέρνηση δεν πέτυχε και πάλι να πείσει τον κόσμο να μη μετακινηθεί, για δύο κυρίως λόγους: γιατί αφενός, στελέχη της δημιούργησαν την εντύπωση ότι τουλάχιστον, δεν θα γίνονται μετακινήσεις με SMS, αλλά μετά αυτό έγινε… «παιδαγωγικό μέτρο», σε μια ακόμα κακή δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Αφετέρου, γιατί η αίσθηση ότι σε 15 μέρες θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις, χωρίς πάντως να έχουν βελτιωθεί πολύ τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν πείθει τους πολίτες να περιμένουν.

Μέχρι τη Μ. Πέμπτη, η τροχαία υπολόγιζε ότι η έξοδος είναι διπλάσια από πέρυσι, σε Ελευσίνα και Αφίδνες (35.000 οχήματα έναντι 16.000 πέρυσι).

Αυτό, σε μικρότερη φυσικά κλίμακα από ό,τι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμβαίνει και στα Γιάννενα. Υπάρχει γενικά μια τάση προς… χωριό, ακόμα και αν αυτό είναι εκτός νομού Ιωαννίνων.

Η αστυνομία κάνει ελέγχους σε κεντρικούς άξονες και συχνότατα ακούει… απίθανες δικαιολογίες, που προσπαθούν να κρύψουν το προφανές. Οι άνθρωποι της αστυνομίας είναι ανεκτικοί γενικά, καθώς η κατάσταση ενέχει αρκετό «παραλογισμό», ωστόσο δεν λείπουν τα πρόστιμα. Πέραν των εξόφθαλμων περιπτώσεων, ειδικά στην περιφέρεια, δεν εξαντλήθηκε η αυστηρότητα.

Τις δύο τελευταίες μέρες επιβλήθηκαν 97 πρόστιμα για μετακινήσεις σε όλη την Ήπειρο, κυρίως σε Γιάννενα και Πρέβεζα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back