Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιοδεία σε ελεγκτικές υπηρεσίες

Εικόνα του άρθρου Περιοδεία σε ελεγκτικές υπηρεσίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2019, 18:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον πρώην ΣΔΟΕ, νυν Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και μέλος της  επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Μαντά το πρόβλημα της υποστελέχωσης (20 εργαζόμενοι εκ των οποίων 11 ελεγκτές) και ζήτησαν να μπαίνουν προτεραιότητες στους ελέγχους ώστε να αφορούν όλη την οικονομική δραστηριότητα, από τους «μεγάλους» στους «μικρούς

Τόνισαν για παράδειγμα ότι οι 250 ελεγκτές σε όλη τη χώρα θα μπορούσαν να έχουν tablets  ώστε να μπορεί να γίνεται επιτόπιος έλεγχος του προφίλ του ελεγχόμενου, ενώ ανέφεραν ως ιδιαίτερο ζήτημα να πρέπει να διανυκτερεύσουν, όταν κάνουν  ελέγχους σε νησιά.

Ο κ. Μαντάς είπε ότι «βασικό ζητούμενο  είναι η προτεραιοποίηση και οι στόχοι» και πως έχουν προκηρυχθεί 1.200 θέσεις, εκ των οποίων οι 600 θα προσληφθούν άμεσα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Επίσης, ο βουλευτής Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Τελωνείο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με την προϊστάμενη της υπηρεσίας Γεωργία Νάστου και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Και εκεί, το θέμα της συζήτησης είναι η υποστελέχωση (11 εργαζόμενοι, 13 οργανικές θέσεις που γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν σε 18).

«Είναι το μεγαλύτερο τελωνείο στην περιφέρεια σε εξαγωγές αλλά και εισαγωγές εμπορευμάτων με αυξημένο φόρτο εργασίας στους εργαζόμενους ακόμα και κατά τις απογευματινές ώρες, σαββατοκύριακα και αργίες» αναφέρει η ανακοίνωση του βουλευτή, που επισημαίνει ότι οφείλονται ρεπό και άδειες στους υπαλλήλους από το 2018.

Ο κ. Μαντάς συμπληρώνει ακόμα ότι «η καθιέρωση του αεροδρομίου Ιωαννίνων ως διεθνούς, δημιούργησε έναν ακόμη τομέα ελέγχου για το τελωνείο και ως εκ τούτου επιτακτική την ανάγκη για νέο και ειδικευμένο προσωπικό», ενώ ένα ακόμα θέμα είναι η στάθμευση των υπό έλεγχο φορτηγών.

Ο κ.Μαντάς αφού συνεχάρη τους υπαλλήλους του Τελωνείου (όπως αντίστοιχα και τους της ΥΕΔΔΕ),  για το γεγονός ότι «παρά την υποστελέχωση δίνουν αγώνα δρόμου», τους ενημέρωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις υπάλληλων τελωνείων και πληροφορικής.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back