Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας τον Σεπτέμβριο του ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τον Σεπτέμβριο του ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2016, 12:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση υποβολής προτάσεων για τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ, στον κύκλο ΕΠΑνΕΚ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Capital.gr. Αναμένεται να εγκριθούν 7.000 αιτήσεις από τις 46.987 που έχουν υποβληθεί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. Σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές, όπως είπε, θα επιλεχθούν όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Πρώτα, η κατάρτιση εργαζόμενων, με προτεραιότητα στους στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑνΕΚ (προϋπολογισμός 30 εκατ. ευρώ), μετά η δικτύωση επιχειρήσεων (clusters-meta clusters), που στόχο έχει να δημιουργήσει εγχώριες επιχειρηματικές αλυσίδες, η οποία έχει προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει η αναβάθμιση μεσαίων επιχειρήσεων (προσωπικό 50-250 άτομα, προϋπολογισμός 100 εκατ. ευρώ), καθώς και άλλη μια δράση για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, σύντομα θα προκηρυχτεί πρόγραμμα για δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας, καθώς και ένα πρόγραμμα προγράμματος για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back