Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας (ακόμη) την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας (ακόμη) την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2020, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την επιχειρηματικότητα να έχει ένα αβέβαιο μέλλον, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προσπαθεί να παρέμβει σε ό,τι μπορεί προκειμένου να «τρέξουν» κάποια πράγματα που δεν «τρέχουν». Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας την επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων για τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για τον αναπτυξιακό νόμο, οι εκκρεμότητες αφορούν κυρίως τη μη έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ κύκλου (από τον Φεβρουάριο του 2020) για τους κλάδους τουρισμού, μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών.

Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, ο κ. Δημητρίου μεταφέρει την ανησυχία των επιχειρηματιών-μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σημειωτέον ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Ο έλληνας επιχειρηματίας καθημερινά όλους αυτούς τους επτά και πλέον μήνες που συνεχίζεται η οικονομική κρίση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό επιδεικνύει υψηλό αίσθημα τήρησης των υποχρεώσεων του και αναμένει την ανάλογη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και από εσάς για να συνεχίζει να επιχειρεί και να προσθέτει στην ελληνική οικονομία παραγόμενο πλούτο» επισημαίνει ο κ. Δημητρίου στην επιστολή του προς τους υπουργούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back