Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας τη βροχή

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τη βροχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2021, 01:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα έχει να βρέξει από τις 19 Ιουλίου, αισθητά τουλάχιστον, καθώς μια ψιχάλα στην πόλη έπεσε και στις 24 Ιουλίου.

Ο Αύγουστος βέβαια δεν είναι βροχερός μήνας στα Γιάννενα, κάθε άλλο. Πέρυσι πάντως είχε ρίξει 31mm όλο το μήνα, ενώ αντίστοιχα άνυδροι ήταν ο Αύγουστος του 2013. Ο Αύγουστος του επόμενου έτους αντίθετα, καθώς και του 2014, ήταν από τους πιο βροχερούς της δεκαετίας. Το 2017, ο όγδοος μήνας του έτους πέρασε εντελώς άνυδρος, σύμφωνα με τα στοιχεία από το μετεωρολογικό σταθμό Ιωαννίνων, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το φετινό καλοκαίρι που συνεχίζει ακάθεκτο με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μια κορύφωση στις γενικά αυξημένες τιμές και στην Ήπειρο. Οι κλιματικές αποκλείσεις που απεικονίζει το Αστεροσκοπείο, δείχνουν ότι η Ήπειρος παρουσιάζει αυξημένη θερμοκρασία κατά 0,9 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο, 1,2 τον Φεβρουάριο, 0,9 τον Μάιο, 0,5 τον Ιούνιο και 1,5 βαθμό τον Ιούλιο. Αντίθετα, μειωμένες θερμοκρασίες παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο (-1,6 βαθμοί) και τον Μάρτιο (-1,2).

Επίσης, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, αυξημένη για την εποχή είναι και η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας. Στο Βόρειο Αιγαίο κυμαίνεται από 2 έως 4°C υψηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2018, με δορυφορικές μετρήσεις να δείχνουν απόλυτες τιμές 29-30°C. Παρόμοιες τιμές θερμοκρασίας παρατηρούνται ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους και νοτίως της Ρόδου, με 28-29 βαθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back