Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 2-06-2020, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών περιμένει «μια καλύτερη πρόταση» από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, για την τιμολόγηση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, υπάρχει συνεργασία εδώ και είκοσι περίπου μέρες με τη διοίκηση του ΦοΔΣΑ και, όπως είπε, υπάρχει αναμονή για μια διαφορετική πρόταση, αφενός, αλλά και για τη συνεδρίαση της διοίκησης, αφετέρου, μετά τις «πανδημικές» περιστάσεις.

Στις 3 Μαρτίου, ο ΦΟΔΣΑ είχε αποφασίσει ενιαία τιμολογιακή πολιτική, σε συνεδρίασή του.

Ο ΦοΔΣΑ, σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, περιμένει 4,5 εκατ. ευρώ από τους 18 Δήμους ευθύνης του, χωρίς τα τέλη εισόδου που πληρώνει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης διά της Περιφέρειας Ηπείρου. Μόνο δηλαδή για το κόστος της μεταφοράς προς τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και της μεταφοράς του υπολείμματος στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), το τέλος εισόδου στους ΧΥΤΥ και το λειτουργικό κόστος του ΦοΔΣΑ.

Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Δήμος Ιωαννιτών διαχώρισε τη θέση του (μαζί με τον Δήμο Ζίτσας), λέγοντας ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανατρέψει την απόφαση. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας είχε προτείνει την ισοκατανομή κόστους ανά νομό και είχε ζητήσει να δώσει εξηγήσεις στα δημοτικά συμβούλια η διοίκηση του ΦοΔΣΑ.

Η λογική, η οποία επαναλήφθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις της Τρίτης, είναι ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναγκαστεί να περάσει την επιβάρυνση στα ανταποδοτικά τέλη. «Η διαβεβαίωση είναι ότι θα μας κάνουν άλλη πρόταση» είπε ο κ. Πήχας, συγκεκριμένα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa