Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας κι άλλους τουρίστες από το Ισραήλ

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας κι άλλους τουρίστες από το Ισραήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2017, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε το παρών στη διεθνή έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ για να ενισχύσει το μερίδιό της «στη συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ προς την Ελλάδα» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η εκτίμηση της Περιφέρειας είναι ότι διαφαίνεται νέα αύξηση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών που θα επισκεφθούν τα επόμενα χρόνια την Ήπειρο. «Οι προτιμήσεις σε πρώτο στάδιο επικεντρώνονταν προς τις ορεινές περιοχές,  ενώ διαπιστώθηκε ότι αναπτύσσεται και ενδιαφέρον για τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες» επισημαίνει. Την πρόβλεψή της τη βασίζει σε στοιχεία του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς 1 στους 10 επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές κάθε χρόνο. Αθροιστικά υπολογίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκ. Ισραηλινοί τουρίστες.

Μεταξύ άλλων το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της γενικής ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των ηπειρωτικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην αποστολή πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με ισραηλινούς συναδέλφους τους  για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών. Επικεφαλής της ηπειρώτικης αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Γιάννης Καραμπίνας. Η Περιφέρεια αναφέρεται ιδιαίτερα στη βοήθεια που παρείχε η Αλέγρα Μάτσα, εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων. Στην αποστολή, οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν, ήταν: η Έλσα Εξάρχου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο Χάρης Εξάρχου από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, ο Πύρρος και η Ελβίρα Πουλή από το ξενοδοχείo Princess Lanasa.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back