Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-10-2016, 18:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ισχυροποίηση των Περιφερειών ζήτησε για μια ακόμη φορά από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης, αφού μίλησε για εξασφάλιση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, επανέλαβε την αναγκαιότητα ενοποίησης και ενσωμάτωσης όλων των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης υπό τη διοίκηση των Περιφερειών. Ως προς τις αλλαγές του πλαισίου για τις εκλογές κ.λπ. τόνισε χαρακτηριστικά πως «διανύουμε μια δύσκολη εποχή και πρέπει όλο το βάρος να πέσει στην αποτελεσματική και όχι στη θεωρητική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί την ώρα της ‘μάχης’ να ψάχνουμε αλλαγές που δεν θα βοηθήσουν τους πολίτες».

Για τα αγροτικά θέματα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα σε σειρά ζητημάτων (όπως αδειοδοτήσεις, βοσκότοποι, κλπ), ζητώντας να λυθούν οριστικά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς το χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων και τα κληροτεμάχια στη βάση των αεροφωτογραφιών 1940 και 1960. Υπογράμμισε ότι πολλές από τις σημερινές δυσλειτουργίες θα εκλείψουν με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των δασικών υπηρεσιών από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε επίσης την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους κατοίκους της υπαίθρου, όπως είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ και η ρύθμιση των χρεών τους, η ένταξη στον ΟΓΑ όλων των επαγγελματιών σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και η λήψη μέτρων για τις ζωονόσους. Τέλος, από την τοποθέτησή του δεν μπορούσε να λείψει και το προσφυγικό ζήτημα, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι οι Περιφέρειες, αν και έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού, έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus