Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 22-03-2019, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα αποφάσισε να προχωρήσει το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου. Μια πρωτοβουλία που δεν πάρθηκε από την περιφερειακή αρχή. Το ζήτημα έκδοσης ενός ψηφίσματος έθεσε ο (ανεξάρτητος πια) περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης, εκ Κονίτσης.

Κατά τη συνεδρίαση αποφεύχθηκε η εμβάθυνση του ζητήματος, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά να βάζει μια… τάξη λόγω πίεσης χρόνου.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, συμφωνώντας με την καταδίκη της επίθεσης, πρόταξε το ορθόδοξο πνεύμα. «Η ψυχή είναι ίδια όποια κι αν είναι. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό και ορθόδοξο πνεύμα» τόνισε, ενώ τον προβλημάτισε η κουκούλα. Ωστόσο, κάπως τα έμπλεξε, όταν αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμπλοκή προσφύγων-μεταναστών στην τζαμάλα στο Κάστρο και τα έβαλε με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. «Αυτές οι ΜΚΟ δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν» είπε…

Ο Κώστας Αναγνώστου από την «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» μίλησε για να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Χατζηεφραιμίδη, ο οποίος νωρίτερα είχε πει για «επίθεση από άτομα που καθοδηγούνταν από τους επικεφαλής από μακριά». Συγκεκριμένα, ζήτησε να μάθει πώς γνωρίζει κάτι τέτοιο, με τον κ. Χατζηεφραιμίδη να μη δίνει καμία απάντηση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα