Περιφερειακή αρχή: «Προϋπολογισμός με ρεαλισμό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 21:35

Τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε στη σημερινή του ειδική συνεδρίαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ύψος του ανέρχεται σε 183,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 144,4 εκατ. ευρώ προέρχονται από έσοδα και τα 39,2 εκατ. ευρώ από ταμειακό υπόλοιπο.

«Είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε», τόνισε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Πρόσθεσε δε: «H Περιφέρεια δεν αφήνει πουθενά κενά και είναι μακράν μπροστά σε όλα από άλλες περιφέρειες».

Ο εισηγητής, αντιπεριφερειάρχης  Ιωαννίνων Κων. Σιαράβας, τόνισε ότι ο  προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα και οδηγό «πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ρεαλισμό, την ειλικρίνεια και την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών, με έσοδα και δαπάνες που δεν υποκρύπτουν και απέχουν από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ούτε προβλέψεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Ο κ. Σιαράβας απάντησε και σε όσους μιλούσαν για τη δημιουργία ενός ταμείου για τον κορονοϊό. «Ακόμη και αν όλα αυτά απηχούν καλές προθέσεις και δεν πρόκειται για ενσυνείδητη παραπληροφόρηση, εκείνο που δεν λαμβάνουν υπόψη όσοι προβάλλουν τέτοιες απόψεις είναι ότι οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες δεν νομοθετούν, αλλά είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν και να τηρούν το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Άρα, οι πλειοδοσίες υποσχέσεων και προτάσεων καλό θα είναι να μείνουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back