Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέραμα, Ανατολή, πλύσιμο κάδων σε ιδιώτες...

Εικόνα του άρθρου Πέραμα, Ανατολή, πλύσιμο κάδων σε ιδιώτες...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 21:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Πέραμα και την Ανατολή θα αναλάβουν ιδιώτες, όπως επίσης και το πλύσιμο των κάδων, όπως αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.

Η επιτροπή συνεδρίασε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο και όχι στο δημαρχείο, λόγω των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Η απόφαση ήρθε... κόντρα στις εξελίξεις, καθώς μόνο μερικές μέρες πέρασαν από την πρόσληψη μονίμων εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ, καταγγέλλει την απόφαση και συμπληρώνει πως «όχι τυχαία η απόφαση αυτή εξήφθη ανήμερα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Γιάννενα».

Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή, στο πρόσωπο του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ ότι στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζόμενων «αποκαλύφθηκε η πλήρης ευθυγράμμιση της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική γραμμή (όπως εκφράστηκε και στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από την περιοχή μας), γραμμή που προκρίνει την ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση απορριμμάτων  στο όνομα της άμεσης ανάγκης για καθαρή πόλη».

Στη συνεδρίαση παρέμβηκαν ο γενικός γραμματέας και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, μεταξύ άλλων.

Η απόφαση λήφθηκε από την πλειοψηφία, όπως αυτή προέκυψε από τις μετεκλογικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, πάνω σε υπαρκτό εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε από άλλο σύστημα.

«Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση ήταν τόσο  το γεγονός ότι κανένας από τους συμβούλους της  δημοτικής αρχής δεν τοποθετήθηκε, απλά ψήφισαν ως άβουλα όντα θετικά» αναφέρει ο σύλλογος εργαζόμενων. Καταγγέλλει επίσης ότι «έξω από το κτίριο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και ένστολοι και με πολιτικά. Κατά τα άλλα ο δήμαρχος μας θεωρεί συνεργάτες».

«Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κυρίως καθαριότητας σήμερα στα Γιάννενα, αύριο σε άλλους δήμους, δεν είναι ζήτημα που μπορούμε να το βλέπουμε μεμονωμένα ούτε με περιορισμένους, τοπικούς αγώνες» αναφέρουν.

Ο σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με στόχο την ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και να συμμετέχει στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου.

H απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα πρέπει να περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back