Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-12-2021, 08:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε ο Αθανάσιος Χατζής, ο παπα-Θανάσης της μονής Δουραχάνης, μια από τις πιο εμβληματικές και ταπεινές φυσιογνωμίες της τοπικής ορθοδοξίας.

Ο κληρικός ήταν η «ψυχή» των αγαθοεργιών και της κοινωνικής προσφοράς της μονής. Προσβλήθηκε από κορονοϊό πριν από μια βδομάδα περίπου και νοσηλευόταν, χωρίς βελτίωση. Κατέληξε κοντά στα μεσάνυχτα της Τρίτης.

«Ήταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για τη διακονία του Θεού και τη διακονία των ανθρώπων. Ο πατήρ Αθανάσιος ταύτισε τη ζωή του με την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών και για μισό αιώνα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στερήθηκε ο ίδιος, για να βοηθήσει εκείνους που στερούνταν, ώστε να βρουν το δρόμο τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Μάξιμος για το θάνατο του παπα-Θανάση.

Δήμος Ιωαννιτών: «Φτωχότερος ο τόπος μας»

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή. «Ο γνωστός σε όλους μας παπά- Θανάσης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Το παράδειγμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ορθοδοξία και δεν είναι άλλο από της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος και καταλήγει: «Ο θάνατος του παπά- Θανάση κάνει τον τόπο μας φτωχότερο».

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα