Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέθανε ο Κώστας Κόμης

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο Κώστας Κόμης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2020, 22:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας από τους παλιότερους καθηγητές του Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων, ο Κώστας Κόμης, πέθανε μετά από ολιγοήμερη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Κόμης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τους πλέον αθόρυβους, αλλά και τους πιο συγκροτημένους επιστημονικά.

Γεννήθηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας το 1953 και σπούδασε Στατιστική και Οικονομία στο (σημερινό) Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακά στη Ναντέρ και στο Paris I.

Από το 1995 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διδάσκοντας Ιστορία και Ιστορική Δημογραφία.

Η συγγραφική και ακαδημαϊκή του, ερευνητική δουλειά, είναι πολύ μεγάλη. Υπήρξε από τους πρώτους καθηγητές στο Ιστορικό, που ασχολήθηκαν με το ιστορικό πεδίο της Κατοχής και του Εμφυλίου, ανιχνεύοντας το οικονομικό και δημογραφικό αποτύπωμα της περιόδου. Συνέγραψε πάνω από 20 βιβλία, ερευνώντας τη δημογραφία και τις επιπτώσεις ιστορικών, υγειονομικών, οικονομικών γεγονότων στον ελλαδικό πληθυσμό, με ιδιαίτερες αναφορές στην Πρέβεζα, στη Μάνη, αλλά και στις αγαπημένες του Κυκλάδες.

Ο Κώστας Κόμης παραμένει επίσης στη μνήμη των φοιτητών, των συναδέλφων και των φίλων του ως ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, με ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στάση, οικείος στους διαδρόμους και αίθουσες της Φιλοσοφικής, αλλά και όταν τον πετύχαινες στην πόλη…

ΣΧΟΛΙΑ
Γεωργιος Πηλίδης
Ένα από τα πραγματικά διαμάντια του Πανεπιστημίου Ιωαννινων. Αιωνία του η μνήμη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back