Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πατέντα για καλύτερο βιοντίζελ

Εικόνα του άρθρου Πατέντα για καλύτερο βιοντίζελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2017, 12:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατοχύρωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά αφορά τη βελτίωση της απόδοσης καταλυτών για αυξημένη παραγωγή βιοντίζελ. Το βιοντίζελ αποτελεί μια ανανεώσιμη, εναλλακτική λύση καυσίμων για μηχανές ντίζελ που παράγεται από φυτικά έλαια.

Για την εφεύρεση αυτή δούλεψε η επιστημονική ομάδα του Φίλιππου Πομώνη, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από την Αντιγόνη Μαργέλλου, υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Χημείας και τον Δημήτρη Πετράκη, αναπληρωτή καθηγητή, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Μιχαήλ Κοντομηνά, καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τη δρ. Αικατερίνη Κουτσούκη και την Αναστασία Μπαδέκα, επίκουρη καθηγήτρια. Η εφεύρεση αυτή έγινε στo πλαίσιo του ερευνητικού προγράμματος «Νέα Γνώμη» με αντικείμενο «Τεχνολογίες παραγωγής Βιοκαυσίμων (Βιοντίζελ) στην Ήπειρο-ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Φ. Πομώνη,  το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back