Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάσχα σε «εξωτερικό χώρο»

Εικόνα του άρθρου Πάσχα σε «εξωτερικό χώρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 00:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά, βρέθηκε «μέση λύση» με την εκκλησία, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους τομείς δραστηριότητας.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα» είπε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ έκανε και εκτίμηση για τις… μετακινήσεις: «Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε.

Διευκρίνισε ακόμα ότι «το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η περιφορά του Επιταφίου «θα γίνει γύρω από τον ναό».

Σημειώνεται ότι έχουν εκδοθεί ήδη δύο αποφάσεις που καλύπτουν τον τρόπο λειτουργιών σε ναούς, κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών και μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα.

Αναμένονται επίσημες αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών, καθώς η ΔΙΣ έχει εισηγηθεί να επιτραπούν περισσότερα άτομα στους ναούς και να αξιοποιηθούν οι αύλειοι χώροι.

Επίσης, γίνεται λόγος για επικείμενη αλλαγή της ώρας Ανάστασης, ώστε να προληφθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00. Έτσι και αλλιώς πάντως, σε αρκετά απομακρυσμένα σημεία η Ανάσταση βγαίνει νωρίτερα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back