Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 30-04-2021, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για δεύτερο σερί Πάσχα, οι ευχές είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της συγκυρίας. Η βασική ιδέα των μηνυμάτων φέτος είναι ότι «πλησιάζουμε στην έξοδο» και η ευχή να μην ξαναπροκύψει κάτι ανάλογο.

Εδώ, είναι μερικές από τις ευχετήριες κάρτες φορέων από όλη την Ήπειρο


Τα μηνύματα του δημάρχου Ιωαννίνων και του περιφερειάρχη Ηπείρου διαπνέονται επίσης από τον παραλληλισμό της βιβλικής ανάστασης με την κοινωνική επανάκαμψη.

Αλέκος Καχριμάνης
Για δεύτερη συνεχή χρονιά γιορτάζουμε το Άγιο  Πάσχα κάτω από ειδικές συνθήκες, με περιορισμούς στις μετακινήσεις και  στις συνηθισμένες δραστηριότητές μας.
Καλούμαστε να το γιορτάσουμε  στα σπίτια μας, με τους στενούς μας συγγενείς, μακριά από φιλικά μας  πρόσωπα και χωρίς επισκέπτες. Η νέα καθημερινότητα δεν αλλοιώνει το  νόημα της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης, Αντίθετα, η αποτροπή  της διασποράς του κορωνοϊού, αποτελεί πράξη ευθύνης και ένδειξη  αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας.
Η πανδημία επηρεάζει τη ζωή  σε όλο τον πλανήτη. Η Ελλάδα, βιώνει και αυτή τις επιπτώσεις της. Το  ίδιο και η Ήπειρος, που τα έχει καταφέρει αρκετά καλύτερα από άλλες  περιοχές.
Σήμερα στρέφουμε τα βλέμματά μας σε εκείνους που  νοσηλεύονται. Συμμετέχουμε στον πόνο όσων θρηνούν αγαπημένα τους  πρόσωπα. Ευχαριστούμε και στηρίζουμε όλους εκείνους που δίνουν την  πολύμηνη μάχη στα νοσοκομεία, στις δομές Υγείας και σε άλλες υπηρεσίες  παρέχοντας ιατρική και παντός άλλου βοήθεια στους ασθενείς. Γνωρίζουμε  ότι όλοι αυτοί βιώνουν έναν «Γολγοθά». Ο Εμβολιασμός φέρνει το χαρμόσυνο  νέο ότι η «Ανάσταση» της κοινωνικής και οικονομικής κανονικότητας είναι  πολύ κοντά.
Αν δεν υπάρχει ζωή, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία και αξία.
Γι΄ αυτό ζητώ από όλους και ειδικά από τους νέους να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή.
Γνωρίζουμε  ότι το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο. Όμως όπως η Σταύρωση του  Χριστού, οδήγησε στη λύτρωση του Ανθρώπου, έτσι και η «σταύρωση» από την  πανδημία μπορεί να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο.
Η  Ανάσταση του Χριστού είναι η εορτή των εορτών της Ορθοδοξίας. Διδάσκει  την Αγάπη, την Αλληλεγγύη, την ταπείνωση και την μετριοφροσύνη.
Χωρίς αυτά ο άνθρωπος είναι κατά βάση δυστυχισμένος Αποκτά σκληρότητα που μεταφέρεται και στην καθημερινότητά του.
Το φετινό Πάσχα ας αναστοχαστούμε και ας οριοθετήσουμε τις προτεραιότητες και τις αξίες της ζωής.
Εύχομαι  το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές, ο Αναστάς Χριστός να  στηρίζει τον καθημερινό αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία και να χαρίζει  Υγεία, χωρίς την οποία τα πάντα είναι μάταια.Μωυσής Ελισάφ
Γιορτάζουμε φέτος για δεύτερη φορά το Πάσχα κάτω  από πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολλοί συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν  τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ ένα πλήθος απαγορευτικών μέτρων είναι σε  ισχύ για να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία του θανάτου. Θα  γιορτάσουμε για μια ακόμα φορά με αυστηρούς περιορισμούς.
Και αυτό είναι δυσάρεστο για όλους μας, μα τίποτε δεν είναι πιο δυσάρεστο από την απώλεια ζωής των συνανθρώπων μας.
Πιστεύω  όμως ότι θα γιορτάσουμε ενωμένοι μπρος στον κοινό φόβο. Και αυτός ο  φόβος μπορεί να γίνει το θεμέλιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης που μας  είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται.  Μα επίσης αυτός ο φόβος για το αβέβαιο και απρόβλεπτο αύριο μπορεί να  μετατραπεί με την Ανάσταση σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η  ελπίδα αυτή βρίσκεται πια δίπλα μας. Ο μαζικός εμβολιασμός σύντομα θα  μας απαλλάξει από τις συνέπειες του θανατηφόρου ιού και θα ανοίξει ξανά  το δρόμο της ζωής. Ας τηρήσουμε και φέτος υπεύθυνα και αγόγγυστα όποια  περιοριστικά μέτρα κριθούν απαραίτητα, με τη βέβαιη ελπίδα ότι η ζωή θα  νικήσει και πάλι τον θάνατο, σύμφωνα με το παντοτινό πνευματικό νόημα  της εορτής του Πάσχα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa