Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Πυρσινέλλα: Aναζητώντας 5,2 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Πυρσινέλλα: Aναζητώντας 5,2 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2021, 21:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Δήμος Ιωαννιτών είχε παρουσιάσει την πρόταση μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα (διαβάστε εδώ). Τρεις μήνες μετά, ήρθε και η έγκριση της διαχειριστικής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Η διαχειριστική μελέτη, η οποία ισχύει για δέκα χρόνια, αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της ανάπλασης, δεδομένου του χαρακτήρα του πάρκου. «Με την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης ανοίγει ο δρόμος για ένα εμβληματικό έργο, ένα έργο όραμα που το έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή» τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία παρατήρηση επί της μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Τι γίνεται από δω και πέρα; Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση που έχει γίνει, ο προϋπολογισμός για την ανάπλαση του πάρκου φτάνει τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι μικρός προϋπολογισμός...

Η δημοτική αρχή βρίσκεται «στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικής πηγής με την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα στο άμεσο μέλλον» όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση.

Πριν από τρεις μήνες, η δημοτική αρχή είχε πει ότι θα αναζητήσει πόρους είτε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είτε από το Πράσινο Ταμείο. Από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», το οποίο βιώνει την τροποποίησή του από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει πολλές προσδοκίες (μεταξύ αυτών και την ανάπλαση πια της κεντρικής πλατείας, με προϋπολογισμό 5,2 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back