Oikonomou pisoi

Παρέμβαση υπέρ των αρνητών στράτευσης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2018, 15:05

Παρέμβαση στην οικονομική εφορία έκανε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, με αίτημα την κατάργηση του διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ στους αρνητές στράτευσης και την παύση των διώξεων εναντίον τους.  Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εποχή που ζούμε είναι επικίνδυνη. Η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός και ο πόλεμος, αρχίζουν να ξαναφυτεύονται στα μυαλά των καταπιεσμένων. Στην δική μας εποχή, δεν μπορεί κανείς να κρατά μια στάση μεσοβέζικη. Ή θα αντιταχθεί στα αφεντικά και το κράτος τους ή θα σκύψει το κεφάλι και θα κάνει ότι του πουν. Ή θα οργανώσει την αντίσταση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, ή θα δωρίσει την αξιοπρέπειά του σε όσους τον εκμεταλλεύονται. Ή θα σηκώσει ανάστημα στις πολεμικές προετοιμασίες και την εθνικιστική έξαρση ή θα ετοιμαστεί να κλάψει δικούς του ανθρώπους για το τίποτα» και συμπληρώνει:

«Σε αυτή την εποχή λοιπόν, οι ολικοί αρνητές στράτευσης, υψώνουν με την στάση τους ένα ανάχωμα ενάντια στον πόλεμο. Και σε αυτή την μάχη έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό. Μέχρι να μην βρίσκονται χέρια να πολεμήσουν για χάρη του κράτους και των αφεντικών».





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back