Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-06-2021, 10:44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλη μια παρέμβαση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου. Αυτή τη φορά για το πρόγραμμα επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Ο κ. Δημητρίου, με επιστολή του προς τους υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητά την απαλοιφή του κριτηρίου της απασχόλησης προσωπικού ίσου με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) το 2019.

Η εκτίμησή του είναι ότι με αυτό το κριτήριο αποκλείονται από το πρόγραμμα αυτοαπασχολούμενοι και εποχικά καταλύματα. «Με αυτό τον τρόπο, εξαιρούνται από το πρόγραμμα αυτομάτως όλοι όσοι επιχειρούν κυρίως σε περιοχές των ήδη απομονωμένων και πληττόμενων περιοχών της χώρας  όπως είναι, οι πολύ μικρές και μικρές οικογενειακές  επιχειρήσεις των ορεινών όγκων ή σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής ή νησιώτικης Ελλάδας με τα  αντίστοιχα  χαρακτηριστικά» τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος επικαλείται και την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου.


* Φωτό αρχείου

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa