Ηρων back dodoni back
ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή μεσημέρι: 57 θύματα, 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί

Εικόνα του άρθρου Παρασκευή μεσημέρι: 57 θύματα, 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2023, 15:09
ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 3/3 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι  έρευνες στο σημείο της τραγωδίας, με τη θλίψη, το σοκ, αλλά και την οργή  να συσσωρεύονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έγινε  σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β', Κωνσταντία  Δημογλίδου, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Σημειώνεται  ότι η χτεσινή διατύπωση της αστυνομίας προκάλεσε σύγχυση και θεωρήθηκε  ότι εκτός των 57 θυμάτων υπάρχουν και 56 αγνοούμενοι-ες. Χρειάστηκε  «κυβερνητική διαρροή» για διευκρινίσεις…

Η κα Δημογλίδου τόνισε επίσης ότι «όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς»

Μέχρι  στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η  διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η  διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα  ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας.

Ακόμη,  όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον  επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους  ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή  διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης  διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη  εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης  το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ.  Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες, 31 σε απλές  κλίνες και 7 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο ακριβής αριθμός των επιβατών δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β' θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας. Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος. 

«Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και αφετέρου η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3