Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παρά τις συνθήκες, τραβήξαμε μπροστά»

Εικόνα του άρθρου «Παρά τις συνθήκες, τραβήξαμε μπροστά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2019, 16:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα σύντομο απολογισμό της οικονομικής δημοτικής περιόδου έκανε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, έχοντας δίπλα του τον αντιδήμαρχο Θωμά Γιωτίτσα. «Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με βάση τους πραγματικούς πόρους» είπε ο κ. Μπέγκας και αντιπαρέβαλλε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής με το «παρελθόν κακοδιαχείρισης».

Ευχαρίστησε τον Θανάση Μανταλόβα και τον Θωμά Γιωτίτσα που υπηρέτησαν στη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών και τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει να παρουσιάσει έναν «υγιή Δήμο» στα οικονομικά.

Ο κ. Γιωτίτσας ήταν πιο αναλυτικός, καθώς αναφέρθηκε με συγκριτικά μεγέθη. Είπε δηλαδή ότι ο Δήμος έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές λόγω κακοδιαχείρισης και πως το 2014 «έπρεπε να συνεχιστεί ό,τι άρχισε το 2011» σχετικά με την οικονομική αναδιάρθρωση.

«Πήραμε νομικά πρόσωπα χωρίς πλήρη χρηματοδότηση και το 2019, θα χρηματοδοτηθούν με 20% περισσότερο» από ό,τι το 2015, ενώ τα χρέη έχουν μειωθεί κάτω από τα 16 εκατ. ευρώ. Μίλησε επίσης για καταγραφές (περιουσία, ακίνητα κ.λπ) που περιόρισαν την απώλεια εσόδων και ένα πλεόνασμα στα ανταποδοτικά, περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε σε αυτά τα χρήματα, λέγοντας ότι επιστρέφουν στους πολίτες με έργα και ότι την προσεχή Παρασκευή θα έρθουν στην οικονομική επιτροπή προς έγκριση οι όροι δημοπράτησης της αντιακτάστασης του δημόσιου φωτισμού με LED.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα ανείσπρακτα ποσά έπεσαν στα 43 από τα 49 εκατ. ευρώ, αποπληρώθηκαν παλιές οφειλές (ΑΔΕΙ σε ΙΚΑ, φόρος εισοδήματος, δάνεια, ρυμοτομίες) άνω των 20 εκατ. ευρώ, επιδοτήθηκε το εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ, δημοπρατήθηκε η πράξη εφαρμογής Δροσιάς-Πεντέλης κ.α.

«Τα παλιά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» είπε ο κ. Γιωτίτσας, ευχαριστώντας, όπως έκανε και ο κ. Μπέγκας, τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία για τη δουλειά που έχουν κάνει.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back