Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Το πανεπιστήμιο όπως έκλεισε, άνοιξε»

Εικόνα του άρθρου «Το πανεπιστήμιο όπως έκλεισε, άνοιξε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2021, 20:22
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

O Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφού χαιρετίζει την απεργία και τις κινητοποιήσεις της περασμένης Δευτέρας, τονίζει ότι το πανεπιστήμιο «μετά από ενάμιση χρόνο ‘τηλεκπαίδευσης’ άνοιξε όπως ακριβώς έκλεισε. Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας και τα αιτήματά μας, όλο αυτό το διάστημα, για λεφτά για την Παιδεία, προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων/καθηγητών/προσωπικού καθαριότητας, άνοιγμα καινούργιων αιθουσών δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο».

Σημειώνει ότι φοιτητές-τριες βρέθηκαν «σε τάξεις ασφυκτικά γεμάτες, να κάθονται όρθιοι και στο πάτωμα ή να μη μπορούν καθόλου να μπουν στις αίθουσες. Κι αν τύχαινε να έχουν τεστ από δημόσιο φορέα δεν γίνονταν καθόλου δεκτοί (‘πρέπει’ να πάνε και να πληρώσουν στα ιδιωτικά ιατρεία), σε μια επίδειξη ακραίας νομολαγνείας όταν το ίδιο το δημόσιο πανεπιστήμιο που οι γονείς τους το έχουν χρυσοπληρώσει με τους φόρους, αδυνατεί να τους παρέχει στο ελάχιστο αυτά που νόμιμα δικαιούνται».

Συμπληρώνει ότι «οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και δεν λύνονται ούτε με κινητικότητες ούτε με μετακινήσεις από το ένα στο άλλο τμήμα. Οι ανάγκες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές μας είναι τεράστιες και πλέον αδυνατούμε να το κάνουμε (…) Για να μιλήσουμε λοιπόν για νομιμότητα όταν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε υπάρχουν εργαζόμενοι μήνες απλήρωτοι. Να υπενθυμίσουμε βέβαια εδώ ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν οι «άριστοι» μεταξύ μας που παίρνουν και επιπλέον αμοιβές, πέραν του μισθού τους πράγμα που μας εξοργίζει στις ακραίες καταστάσεις που περνάμε σαν εργαζόμενοι».

Τέλος, ο σύλλογος τονίζει ότι «ο νόμος Κεραμέως, συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου, που εξέλεξε και ‘εκπρόσωπο’ μας στη σύγκλητο πήρε μια πρώτη απάντησή από το σύλλογό μας: Συνεχίζουν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι με εκλογές του συλλόγου να παρευρίσκονται και να παρεμβαίνουν στη σύγκλητο, μαζί με συναδέλφους και φοιτητές και με συλλογικές αποφάσεις. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι εκεί για τα προβλήματα και τα δίκια όλων μας, όπως θα συνεχίσουμε να απεργούμε».

Ζητάει μεταξύ άλλων, μονιμοποίηση συμβασιούχων, προσλήψεις καθηγητών και άνοιγμα αιθουσών, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, κ.α. και δηλώνει ότι θα κάνει παρέμβαση στην επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back