Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέρ ΚΕΘΕΑ

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέρ ΚΕΘΕΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2019, 01:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ψήφισμά της, έρχεται να τοποθετεί σε ένα ζήτημα που προκαλέσει πολλές κοινωνικές αντιδράσεις: για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Στο ψήφισμα, γίνεται αναφορά σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που υπηρετούν και εξακολουθούν να υπηρετούν με ανιδιοτέλεια τον οργανισμό αυτόν αλλά και σε πολλές οικογένειες που έχουν ευεργετηθεί από τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ. 

«Για το ΚΕΘΕΑ, που δεν χρησιμοποιεί υποκατάστατες ουσίες παρά μόνο κοινωνικά και ψυχολογικά μέσα, το αυτοδιοίκητο είναι ένα από τα κυριότερα θεραπευτικά εργαλεία του. Η αμισθί διοίκηση, που υπήρχε ως τώρα, δεν ήταν ένα επικοινωνιακό εφεύρημα, αλλά η αντανάκλαση του εθελοντικού χαρακτήρα που έχει αυτός ο οργανισμός και η σφραγίδα των σχέσεων αγάπης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης που συνδέουν όλα τα μέλη του, θεραπευτές και θεραπευόμενους» τονίζεται.

Για τη Σύγκλητο, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «είναι στην καλύτερη περίπτωση προϊόν έλλειψης γνώσης ή σκοπιμοτήτων. Αλλά η έλλειψη γνώσης και οι σκοπιμότητες δεν πάνε μπροστά τον τόπο και δεν εξυπηρετούν κανέναν και ιδιαίτερα τους θεραπευόμενους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back