ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «εκτίθεται»

Εικόνα του άρθρου Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «εκτίθεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2019, 20:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συμμετάσχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα βρίσκεται στο stand 19, στο περίπτερο 14 που φιλοξενεί την θεματική ενότητα της εκπαίδευσης ACADEMIA.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα εκπροσωπήσουν οι παρακάτω:

  • Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Βιομηχανικής Χημείας - Τεχνολογίας Περιβάλλοντος με θέμα «Καινοτόμες φωτοκαταλυτικές διεργασίες για την επεξεργασία του νερού» με τους καθηγητές κ.κ. Αλμπάνη και Κωνσταντίνου.
  • H Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων (MedLab) με την καινοτομία HOLOBALANCE, με τους καθηγητές κ.κ. Φωτιάδη, Παπαλουκά, και τον ερευνητή κ. Γάτσιο.
  • Η ερευνητική ομάδα «Ανάπτυξης Ηλεκτροχημικών Αισθητήρων και Βιοαισθητήρων», με υπεύθυνο τον κ. Προδρομίδη, καθηγητή του Τμήματος Χημείας, παρουσιάζοντας τις ιατροδιαγνωστικές φορητές συσκευές(“BioPoC”) βασισμένες σε καινοτόμους βιοαισθητήρες αποκρινόμενων πολυμερικών μεμβρανών και μεταλλάκτες χαμηλού κόστους για χρήση στο σημείο περίθαλψης.
  • Το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) παρουσιάζει μέρος των πρωταρχικών αποτελεσμάτων της έρευνάς του για την οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας από το 1907 και μετά. Υπεύθυνος της έρευνας ο είναι ο κ. Μπένος και ο κ. Σταυρακούδης.
  • Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον κ. Γκωλέτση, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, με το έργο: Εικονική επιχειρηματική θερμοκοιτίδα (virtual business incubator) που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου YESS (Ιnterreg Greece-Italy), με σκοπό τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
  • Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο stand 19,θα γίνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Λυρικός Τσιτσάνης» με φωνή και πιάνο, που επιμελούνται οι κ.κ. Ζουμπούλη και Κοκκώνης. Το μουσικό σχήμα αποτελούν οι Νίκος Ορδουλίδης και Μαρία Τσακανίκα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί από τον κ. Ιωαννίδη, εξωτερικό συνεργάτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, το «αυτόματο πιάνο», στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα μηχανικά όργανα μουσικής.

Τέλος, στο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ, θα υπάρξει ενότητα παρουσιάσεων των ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και ομιλίες του πρύτανη κ. Αλμπάνη και του αντιπρύτανη κ. Νικολόπουλου. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.45 - 16.45, στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back