Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Με το βλέμμα στα τοπικά προϊόντα

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Με το βλέμμα στα τοπικά προϊόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2019, 00:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα με θέμα «Η προοπτική βελτίωσης της διατροφικής φροντίδας των νοσηλευομένων με τη χρήση τοπικών προϊόντων και βοτάνων», διοργανώνει το Τμήμα Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αύριο στις 17:30, στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία απευθύνεται σε τοπικούς παραγωγούς αλλά και στο ευρύτερο κοινό, είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες τροφοδοσίας του νοσοκομείου με ντόπια προϊόντα. Στην ημερίδα θα γίνουν εισηγήσεις για τη διαδικασία προμήθειας, τα είδη και τις ποσότητες τροφίμων, που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων. 

Ομιλητές θα είναι η κλινική διαιτολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χρυσούλα Καραπάνου («Η σημασία της διατροφής στον νοσοκομειακό ασθενή»), οι υπάλληλοι της περιφέρειας Ηπείρου, γεωπόνος-ζωοτέχνης Βασιλική Ηγουμενίδου και κτηνίατρος Θάλεια Οικονόμου («Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, πνοή ζωής για την Ήπειρο»), η παραγωγός βιολογικών βοτάνων Βασιλική Κασκανάκου-Παπαγγέλη («Καλλιέργεια βοτάνων στην Ήπειρο, παραγόμενα είδη και δυναμική των τοπικών μονάδων»), ο μάγειρας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλειος Κυριάκης («Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία») και ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Ηπείρου του ΕΦΕΤ Μιλτιάδης Ζήκος («Συστήματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων»).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back