Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανελλαδική μέρα δράσης στις εστίες

Εικόνα του άρθρου Πανελλαδική μέρα δράσης στις εστίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2019, 10:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόβλημα της φοιτητικής εστίας στη Δομπόλη και των ενοίκων της, παραμένει σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου Οικοτρόφων.

Η υπόθεση ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν η σίτιση ανατέθηκε σε εταιρία. Οι φοιτητές και φοιτήτριες αντιδρούν γιατί αφενός ο εργολάβος απέλυσε δύο εργαζόμενους και η σίτιση ήταν ελλιπής.

«Μπροστά στα αναχώματα που υψώθηκαν και στις πιέσεις που ασκήθηκαν εκ μέρους του συλλόγου, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προέβη στη λήψη μέτρων κατευνασμού, αντικαθιστώντας τον εργολάβο με έναν ‘καλύτερο’, με τον τελευταίο να προχωράει σε προσωρινή επαναπρόσληψη του απολυμένου προσωπικού και να βελτιώνει σε έναν βαθμό την «ποιότητα» του φαγητού στο πλαίσιο του ‘λιγότερο κακού’» αναφέρει ο σύλλογος.

Οι φοιτητές πάντως ξεκαθάρισαν ότι δεν κάνουν «κυνήγι μαγισσών» αλλά αντιτίθενται γενικά στη λογική της εκχώρησης της σίτισης σε ιδιώτη. Πριν από μερικές μέρες, η σύγκλητος υιοθέτησε αιτήματα του συλλόγου (σχετικές δηλώσεις έκαναν οι πρυτανικές αρχές).

«Για εμάς, η είσοδος εργολαβιών στην φοιτητική λέσχη της Δομπόλη δεν αποτελεί μεμονωμένη κίνηση που περιορίζεται στην περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά είναι μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εις βάρος των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, στο οποίο ανήκουμε και εμείς» τονίζουν.

Την 1η Μαρτίου, ο σύλλογος έχει καλέσει σε πανελλαδικό συντονισμό αντίστοιχους συλλόγους, με πανελλαδική μέρα δράσης «καλώντας όλους τους φοιτητικούς συλλόγους του ελλαδικού χώρου καθώς και τις οργανώσεις του κινήματος, αλλά και τους εργαζομένους των εστιών να συμμετάσχουν και να στηρίξουν ώστε να συνεχίσουμε από κοινού  τον αγώνα μας,  μέχρι να φύγουν εντελώς οι εργολαβίες από τις εστίες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back