Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανδημικές… παρενέργειες

Εικόνα του άρθρου Πανδημικές… παρενέργειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 18:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου σήμερα έχει και πάλι διπλή μεσημεριανή ανακοίνωση, με αφορμή την πανδημία.

Φαίνεται ότι τα περιστατικά της Άρτας προκάλεσαν αρκετή αναστάτωση και η ανακοίνωση έχει αρκετή κριτική, τόσο προς συνδικαλιστικούς φορείς, όσο και αυτοδιοικητικούς, χωρίς πάντως να κατονομάζονται. Καταρχάς, από τα 7 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο νοσοκομείο της πόλης Άρτας, τα 3 αφορούν κατοίκους Πρέβεζας. Άρα, η Άρτα μετράει 4 κρούσματα και η Πρέβεζα 5.

Η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζει λοιπόν ότι η εξέλιξη της πανδημίας «δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε για συνδικαλιστικό και κομματικό ανταγωνισμό ή ακόμη περισσότερο για διακίνηση σεναρίων μέσω Facebook, twitter κλπ, που διασπείρουν αδικαιολόγητο φόβο και ανησυχία στους κατοίκους».

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αρταίων, μεταξύ άλλων, κατέθεσε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Η Περιφέρεια τονίζει ότι το ημερήσιο δελτίο κρουσμάτων είναι λιτό και συνοπτικό της τρέχουσας εικόνας της πανδημίας και δεν ισχύουν τα περί «συγκάλυψης περιστατικών». Η Περιφέρεια δεν αναφέρει την πηγή τέτοιων ισχυρισμών.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν επιδιώκει και δεν πρόκειται να μετατρέψει την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας σε επικοινωνιακό σόου» τονίζει και προσθέτει ότι περισσότερα στοιχεία για τους ασθενείς, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά την Άρτα καθαυτή, η Περιφέρεια Ηπείρου δέχεται ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και τονίζει οι υγειονομικές αρχές και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προβληματίζονται, αλλά και ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ «για τη λήψη μέτρων και την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών».

Εξ ου και η αναστολή λειτουργίας γαλακτοβιομηχανίας της περιοχής, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, εντοπίστηκε κρούσμα. Η πλήρης αναστολή θα διαρκέσει για όσο χρειαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης  έχουν ληφθεί δείγματα από το προσωπικό που εργάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της φροντίζει να δώσει και μια σχετική κάλυψη στην επιχείρηση, ψέγοντας πλαγίως συνδικαλιστικούς φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο Άρτας, που έχουν κάνει επίσης σοβαρές καταγγελίες:

«Κανένας δεν μπορεί να μονοπωλεί την ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών και όσοι το επιχειρούν, υπερμεγεθύνοντας τυχόν υπαρκτά προβλήματα ή προβάλλοντας ανέφικτες προτάσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να διασπείρουν ανησυχία στους πολίτες και αμφιβολίες για τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στην καταπολέμηση της πανδημίας» σημειώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back